Japonia a ridicat vineri toate restricțiile de circulație interne, premierul Shinzo Abe cerându-le oamenilor să facă excursii sau să participe la concerte și alte evenimente pentru a ajuta economia țării după perioada de carantină, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Japonia a început ridicare carantinei în luna mai după scăderea numărului de infecții iar ultima măsură de relaxare vine după ridicarea stării de urgență, oamenilor permițându-li-se să se întoarcă la muncă iar barurilor și restaurantelor să se redeschidă cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

„Mi-ar plăcea ca oamenii să iasă în excursii și să viziteze cu respectarea distanței sociale. Ne-ar plăcea să faceți un efort de a participa în activități sociale și economice”, a declarat joi seara Abe într-un discurs adresat națiunii.

Măsura este menită să ajută hotelurile, stațiunile și zonele care se bazează puternic pe sectorul turistic însă orice revenire economică se anunță lentă întrucât oamenii evită în continuare adunările publice iar în luna mai doar 1.700 de străini au sosit în țară, cel mai mic număr din 1964.

Guvernul a anunțat de asemenea că va permite adunările publice de până în 1.000 de persoane atât la evenimente în aer liber cât și în interior.