Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei a iniţiat, după confirmarea a trei cadre medicale infectate cu noul coronavirus, testarea tuturor angajaţilor din cadrul unui laborator acreditat, fiind depistate încă cinci persoane pozitive, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă, citat de Agerpres.

CoronavirusFoto: AGERPRES

Potrivit acestuia, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a verificat unitatea medicală şi a constatat că spitalul dispune de biocide şi echipamente de protecţie.

De asemenea, unitatea medicală a procedat la efectuarea triajului epidemiologic.

„După recoltarea probelor şi finalizarea analizelor au fost confirmate alte cinci cadre medicale infectate cu Covid-19. Acestea au fost internate într-o secţie de boli infecţioase a unei unităţi medicale. S-a procedat în spital la efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, luarea de măsuri specifice pentru protecţia personalului şi pacienţilor în scopul prevenirii şi limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Contacţii direcţi au fost izolaţi la domiciliu în conformitate cu procedurile şi prevederile legislaţiei în vigoare”, a spus Dan Bucă.

Totodată, conducerea spitalului a dispus angajaţilor a căror prezenţă nu este necesară în unitatea medicală rămânerea acasă, prin acordarea de zile libere.

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş desfăşoară ancheta epidemiologică în cadrul unităţii medicale din Sighetu Marmaţiei.