Cehia va renunța la purtarea obligatorie a măștilor de protecție din 1 iulie, cu excepția capitalei Praga, a declarat joi ministrul Sănătății, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Introdusă în 19 martie, obligația de a purta măști faciale a determinat numeroși cehi să și le coasă acasă, în condițiile unei grave penurii de materiale în această țară cu 10,7 milioane de locuitori.

"Obligația generală de a purta măști faciale va fi abandonată în 1 iulie 2020 ... cu excepția regiunilor în care situația epidemiologică este mai puțin bună", a afirmat ministrul Adam Vojtech.

Măștile vor fi în continuare obligatorii în magazine și în transportul în comun din Praga.

De asemenea, măștile vor fi necesare în districtul Karvina, în nord-est, unde aproape 500 de persoane au fost recent testate pozitiv, marea parte în legătură cu mina de cărbune din Darkov.

Cehia are 10.176 cazuri confirmate de COVID-19 și 333 decese.

De asemenea, din 22 iunie, vor fi autorizate reuniuni publice de 1.000 de persoane.

Limitarea accesului în piscine sau grădini zoologice precum și regulile de distanțare socială în muzee, galerii și castele vor fi suprimate din 22 iunie.

Din 1 iulie se vor putea redeschide cluburile de noapte iar barurile și restaurantele vor putea să funcționeze după ora 23,00.