China National Biotec Group (CNBG) a anunțat că vaccinul său experimental contra coronavirusului a provocat apariția de anticorpi în testele clinice, iar compania pregătește teste clinice de fază avansată în țări străine, transmite Reuters.

VaccinFoto: freepik.com

Vaccinul, dezvoltat de un institut de cercetare din Wuhan afiliat companiei mamă a CNBG, Sinopharm, a provocat un nivel înalt de anticorpi în toți cei inoculați, fără reacții adverse serioase, arată datele preliminare din testul clinic inițiat în aprilie, care a implicat 1.120 de persoane sănătoase cu vârste între 18 și 59 de ani.

CNBG spune că acum caută oportunități pentru teste de faza a treia – în etapă avansată și pe scară largă – în alte țări, ”obținând intenții de cooperare de la companii și institute din multe țări”.

Potrivit presei de stat, acest vaccin experimental, împreună cu altul dezvoltat de o unitate Sinopharm, au fost oferite angajaților din companiile de stat care călătoresc în străinătate, producătorii căutând să obțină mai multe informații despre eficacitatea lor.

China are cinci vaccinuri ajunse în faza testării pe oameni, mai multe ca orice altă țară.

Producătorul chinez Sinovac a anunțat în weekend că vaccinul pe care îl dezvoltă a obținut rezultate pozitive în testele clinice preliminare, iar acesta va intra în Faza 3 de testare în Brazilia.