Un concern format din entităţi publice şi private din Osaka (vestul Japoniei) va începe testarea pe oameni a unui potenţial vaccin împotriva COVID-19 la sfârşitul lunii iunie, au anunţat miercuri autorităţi regionale, citate de EFE.

Teste coronavirusFoto: Profimedia Images

Testele pe oameni vor fi primele de acest tip realizate în Japonia pentru a dezvolta un posibil vaccin împotriva bolii provocate de noul coronavirus, a declarat la o conferinţă de presă guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura.

Proiectul este realizat de compania farmaceutică locală Anges în colaborare cu universităţi şi spitale din această prefectură niponă, ca rezultat al unei iniţiative comune care a fost lansată în aprilie pentru a dezvolta medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19.

Vaccinul va fi administrat iniţial unui număr de 30 de membri ai personalului medical de la Spitalul Universitar din Osaka din data de 30 iunie, iar aceste teste vor fi extinse altor sute de persoane până în octombrie, a explicat Yoshimura în declaraţii acordate televiziunii publice NHK, potrivit Agerpres.