Autoritățile din Berlin au plasat 369 de gospodării în carantină după ce zeci de persoane au fost depistate cu noul coronavirus, relatează Euronews.

Coronavirus GermaniaFoto: Profimedia Images/John Macdougall/AFP

Focarul din zona Neukölln a izbucnit în șase clădiri de apartamente, 57 de persoane fiind testate pozitiv.

„Lucrul deosebit aici este viteza incredibilă cu care s-a răspândit [virusul]”, a declarat primarul Martin Hikel, precizând că „ne-am dat seama destul de devreme că vor fi afectate toate blocurile și că trebuie să le plasăm în carantină”.

„Ce este iarăși nou și special privește condițiile din locuințe care sunt extrem de înghesuite și nu este ușor ca opt persoane care locuiesc într-un apartament de două camere să se evite sau să rămână încuiate împreună timp de două săptămâni”, a relatat Hikel.

„Acestea sunt problemele foarte speciale și dificile cu care suntem nevoiți să ne confruntăm. Iar asta ne face munca de aici foarte dificilă și este o provocare uriașă să aplanăm situația și liniștim spiritele la fața locului”, a conchis primarul.

Până marți, capitala Germaniei a înregistrat 7.401 de infecții cu noul coronavirus și 209 decese cauzate de COVID-19, potrivit cifrelor oficiale.

Depistarea focarului din Berlin a venit la două zile după ce un altul a fost identificat în orașul Bremerhaven din nordul Germaniei cu 112 infecții și un deces.

Experții în sănătate publică avertizează că depistarea rapidă a noilor infecții și izolarea focarelor este crucială pentru prevenirea răspândirii pandemiei, în special într-o perioadă în care țările europene au relaxat majoritatea măsurilor de carantină și au început redeschiderea granițelor.