Mai multe nurci de la o fermă din Danemarca au fost infectate cu noul coronavirus, iar întregul lot de 11.000 de animale va fi sacrificat, au anunţat miercuri autorităţile daneze, relatează Reuters și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Focarul este primul din Danemarca, cel mai mare producător de piei de nurcă, însă vine la scurt timp după ce virusul a fost detectat la treisprezece ferme de nurci din Olanda unde a fost dispusă sacrificarea a aproximativ 570.000 de nurci.

„Guvernul a decis, din motive de precauţie, ca lotul de nurci infectate să fie sacrificat pentru a minimiza riscul potenţialei răspândiri a bolii”, a transmis într-un comunicat Administraţia Veterinară şi Alimentară din Danemarca.

Nurcile de la ferma daneză au fost testate după ce o persoană afiliată acesteia a avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19.

Ministerul agriculturii olandez a raportat în mai situații în care se crede că a avut loc transmiterea coronavirusului la om, singurele cazuri cunoscute de transmisie de la animal la om de la izbucnirea pandemiei în China anul trecut.