Bulgaria a raportat miercuri cel mai mare bilanț zilnic de cazuri noi de coronavirus de la declanșarea epidemiei la sud de Dunăre și până acum.

Coronavirus BulgariaFoto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Potrivit Sistemului naţional de informaţii pentru COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost identificate 112 noi contagieri, cu 7 mai mult decât maximumul înregistrat în urmă cu patru zile, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit Nova TV, printre noii infectaţi se numără antrenorul echipei naţionale de tineret de fotbal, iar autorităţile sanitare analizează persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Deocamdată, numărul total al contagierilor confirmate rămâne moderat, cu mai puţin de 3.500 de cazuri la 7 milioane de locuitori ai ţării.

Aproximativ 1.800 de persoane s-au vindecat după infectarea cu noul coronavirus, iar 181 au decedat.

Noile contagieri intervin după ce guvernul bulgar a decis miercurea trecută menţinerea "situaţiei epidemiologice extraordinare", cel puţin încă două săptămâni până la 30 iunie.

Prelungirea a fost decisă după ce s-a înregistrat trei zile consecutiv o medie de 70 - 80 de noi infecţii, cu 250 % mai mult decât media de 10 - 20 cazuri zilnice raportate la începutul lunii iunie.

În pofida acestei situaţii, Bulgaria a decis să ridice carantina obligatorie de 14 zile pentru cetăţenii proveniţi din ţările membre ale UE, printre care şi Spania, cu excepţia turiştilor din Marea Britanie şi Portugalia.

De duminică s-a permis deschiderea barurilor, discotecilor şi cluburilor de noapte care au fost închise la 13 martie, în timp ce evenimentele culturale şi sportive se pot desfăşura la 50 % din capacitatea lor, cu o distanţare obligatorie de 1,5 metri între persoane.