Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le transmite celor care spun că situația generată de COVID-19 este o farsă și pun la îndoială acțiunile autorităților să le privească în ochi pe rudele cadrelor aflate în prima linie care au murit din cauza coronavirusului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un medic în vârstă de 51 de ani de la Ambulanța Olt, diagnosticat în 20 mai cu coronavirus, a murit, luni, la Institutul "Matei Balș” din București.

Raed Arafat a postat un mesaj pe Facebook în care le transmite celor care pun la îndoială existența COVID să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună direct că totul este o farsă.

"Azi, colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt își iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID-19. Tot azi, polițiștii de la IPJ Olt își iau rămas bun de la un coleg polițist care a căzut victima virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanța și doi colegi ambulanțieri din Suceava, căzuți la datorie tot în urma infectării cu virusul SARS-COV 2.

În ultima perioadă am asistat la discuții și atacuri pe rețelele de socializare, și în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicina, ce înseamnă pandemia și ce înseamnă virusul cu care ne confruntam pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților fară să știe ce înseamnă pregatire și răspuns în astfel de situații sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în aceasta perioada.

Invit pe cei care pun la îndoială situația în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o "farsa", să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei "farse"!", spune Arafat.