​Un american de 70 de ani, diagnosticat cu COVID-19 şi spitalizat timp de două luni la Seattle, a primit o factură de 181 de pagini de peste un milion de dolari, a dezvăluit cotidianul Seattle Times citat de AFP și rfi.ro.

Foto:

Michael Flor a fost internat pe 4 martie la spitalul Swedish Issaquah din Seattle. El a stat internat 62 de zile, fiind la un pas de moarte. La un moment dat asistentele i-au contactat telefonic familia pentru a-şi lua adio de la el. Dar, bărbatul s-a recuperat şi a ieşit din spital pe 5 mai, sub uralele personalului medical. Însă inima i-a fost pe punctul de a se opri din nou, când a primit o factură lungă de 181 de pagini care se ridică la 1.122.501,04 de dolari, potrivit Seattle Times.

Factura detaliază îngrijirile care i-au fost acordate şi preţurile corespunzătoare: 9.736 de dolari pe zi camera la terapie intensivă şi îngrijiri speciale, 409.000 de dolari pentru transformarea în cameră sterilă pentru risc de contagiere cu coronavirus timp de 42 de zile, 82.000 de dolari pentru utilizarea unui ventilator artificial 29 de zile, sau 100.000 de dolari pentru îngrijiri "de ultimă şansă", când pronosticul său vital a fost incert timp de două zile.

Michael Flor care beneficiază de Medicare, asistenţă medicală pentru seniori, nu ar trebui totuşi să facă apel la portofelul său, mai scriu jurnaliștii de la Seattle Times.

Uriaşul plan de ajutorare a economiei adoptat de Congres cuprinde 100 de milioane din buget pentru indemnizarea spitalelor şi asigurările private care acoperă tratamentele pentru Covid-19.