China a raportat luni 49 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în timp ce autorităţile din Beijing continuă să se lupte cu un nou focar de COVID-19. Autoritățile din Beijing au anunțat luni că au identificat mai multe cazuri în piața din Haidian, toate având legătură cu cele depistate în cea mai mare piață agroalimentară, Xinfadi, scrie Guardian.

Polițiști în BeijingFoto: GREG BAKER / AFP / Profimedia

Conform autorităţilor sanitare chineze, 36 din noile cazuri au fost diagnosticate în Beijing.

Astfel, începând cu miezul nopții, 10 comunități din apropierea de Piața Yuquandong în Haidian au fost închise, iar locuitorii au fost plasați în carantină. Zona va fi monitorizată 24 de ore și dezinfectată, în timp ce testările vor continua. Piața Yuquandong a fost închisă de duminică.

În districtul Fengtai din sud-vestul capitalei a început testarea a mii de persoane după ce un focar de infectare cu noul coronavirus a fost descoperit în piaţa angro Xinfadi.

Xinfadi este cea mai mare piaţă de produse agricole angros din China din perspectiva valorii tranzacţiilor şi furnizează 90% din fructele şi legumele proaspete ale capitalei.

Districtul Fengtai a fost pus pe picior de ”război”, au declarat oficialii locali, comunităţile din apropiere fiind puse în carantină iar călătoriile între provincii fiind interzise în întreg oraşul.

Zece din noile cazuri raportate luni au fost importate din străinătate.