În ultimele zile, situația infecțiilor cu SARS-COV2 și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat, afirmă Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arafat a făcut această afirmație pe pagina sa de Facebook, postând și un grafic ce ”arată cum numărul cazurilor active începe să crească după o perioada mai lungă de scădere continuă”

”Era de așteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situație însă depinde de noi dacă creșterea se va menține sub control sau nu. Regulile de distanțare și igienă trebuie respectate! Nu va lăsați influențați de părerile neavizate și de dezinformarile din mediul rețelelor de socializare!”, mai scrie șeful DSU pe Facebook.

Numărul cazurilor de coronavirus din România a urcat, sâmbătă, la 21.679, după ce Grupul de Comunicare strategică a anunțat 275 de noi infecții. Ultima oară când a fost raportat un număr de cazuri mai mare a fost pe 9 mai (320). De asemenea, este a treia zi consecutivă cu peste 200 de cazuri, după o perioadă de o săptămână sub acest prag.