Beneficiile alăptării depăşesc riscurile de transmitere a maladiei COVID-19 de la mamă la nou-născut, a estimat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.

AlaptareFoto: MorgueFile.com

''OMS a studiat minuţios riscurile de transmitere a maladiei COVID-19 de la mamă la nou-născut în timpul alăptării. Ştim că cei mici prezintă un risc relativ scăzut în faţa acestei boli, dar sunt foarte expuşi la alte boli şi afecţiuni care pot fi prevenite prin alăptare'', a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

''Pe baza dovezilor existente, recomandarea OMS este că beneficiile alăptării depăşesc toate riscurile potenţiale de transmitere'', a adăugat acesta cu prilejul unei conferinţe de presă virtuale.

Drept urmare, ''mamele suspecte sau confirmate cu noul coronavirus trebuie să fie încurajate să înceapă sau să continue alăptarea şi nu trebuie să fie separate de bebeluşii lor, decât în cazul în care mama are simptome foarte severe'', a subliniat directorul acestei agenţii sanitare a ONU.

Potrivit lui Anshu Banerjee, director al Departamentului pentru sănătatea mamei, nou-născutului şi adolescentului din cadrul OMS, virusul care stă la baza bolii COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern până în prezent, potrivit Agerpres.