India a raportat vineri o creștere record a cazurilor de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, devenind a patra cea mai afectată țară de către pandemie la nivel mondial în ceea ce privește numărul total al infecțiilor, relatează Reuters și Agerpres.

Coronavirus IndiaFoto: Raj K Raj/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit cifrelor publicate de ministerul Sănătății indian, bilanțul total al infecțiilor a ajuns la 295.772, după ce un număr de 9.996 de noi cazuri au fost depistate.

Țara a înregistrat însă o rată relativ redusă a deceselor provocate de COVID-19, cu 8.498 de decese raportate, conform datelor guvernamentale.

India, aflată în proces de redeschidere după o perioadă de restricţii prelungită, s-a confruntat cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi în ultima săptămână, care a culminat cu cifra record de joi.

Potrivit experţilor din domeniul sănătăţii, numărul de cazuri de COVID-19 în India va creşte brusc în următoarele două luni pe măsură ce ţara redeschide birourile, firmele, lăcaşurile de cult şi centrele comerciale.

Numărul cazurilor de infectare din India este depăşit în prezent doar de cel din Statele Unite - cu peste 2 milioane de cazuri -, Brazilia şi Rusia.