Rusia a început joi folosirea medicamentului Avifavir pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus în timp ce bilanțul total al infecțiilor a depășit 500.000 în țară, relatează Reuters.

Prin RusiaFoto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

Primele loturi ale noului medicament antiviral au fost livrate unor spitale și clinici din țară, potrivit unui comunicat al fondului de investiții rus RDIF care deține 50% din acțiunile ChemRar, producătorul tratamentului.

Ministerul sănătății din Rusia a aprobat folosirea medicamentului printr-un proces accelerat special deși studiile clinice, realizate pe o perioadă de timp mai scurtă și pe mai puțini participanți comparativ cu majoritatea țărilor, sunt încă în desfășurare.

Directorul RDIF, Kirill Dimitriev, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că se urmărește obținerea unei cantități suficiente a medicamentului pentru a trata 60.000 de persoane pe lună, afirmând că peste 10 țări au plasat comenzi pentru Avifavir.

Negocierile pentru a furniza medicamentul pentru aproape toate regiunile Rusiei sunt în desfășurare, șapte din cele peste 80 de provincii ale țării primind livrarea inițială de joi, a precizat Dimitriev.

Cu 502.436 de cazuri înregistrate, Rusia are al treilea cel mai mare număr al infecțiilor cu noul coronavirus la nivel mondial, după Statele Unite și Brazilia.

Citește și: