Secretarul de Stat Raed Arafat întărește mesajul autorităților care cer instituirea stării de alertă. Arafat a declarat, la Digi 24, că persoanele care călătoresc în străinătate și doar tranzitează țări afectate de coronavirus nu vor fi supuse măsurii izolării. Șeful DSU a atacat și demersul Avocatului Poporului care a solicitat de la spitalele de Covid-19 informații invocând un articol care vorbește despre ”tortura pacienților”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful DSU atrage atenția însă că mulți vor fi tentați să mintă în privința duratei călătoriei efectuate.

Arafat, despre intenția Avocatului Poporului de a căuta ”tortura din spitale”:

  • Dacă ar fi fost în locurile de carantină nu ar fi fost nicio problemă, dar se intervine în spitale
  • Putea să se apeleze la drepturile pacienților și să se vadă dacă sunt respectate, dar când la medici au ajuns documente pe care se folosesc termini precum tortură, ei nefiind familiarizați cu termenii juridici, medicii vor face un pas înapoi în luarea unor decizii importante
  • Intervenită telefonic în emisiune, adjunctul Avocatului Poporului, spune că termenii folosiți sunt prevăzuți în legislație, dar că nu se referă la altceva decât la drepturile pacienților și nu la supunerea acestora la torturi.
  • Toate aceste atacuri pun sub semnul întrebării efortul nostru, iar oamenii ajung apoi să creadă în teoriile conspirației, că nu a existat virusul.