Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) Alexandru Rafila explică printr-o "problemă legată de strategia de comunicare" a organizației informațiile contradictorii transmise de OMS legate de transmiterea coronavirusului de către pacienții asimptomatici. Inițial, un reprezentant al OMS a spus că virusul se transmite doar în cazuri "foarte rare”, la mai puțin de 24 de ore a revenit afirmând că a fost o neînțelegere și că, de fapt, rata pacienților fără simptome capabili să împrăștie virusul variază între 16 și 40%.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mesajul OMS a fost transmis în această perioadă de către trei persoane: de această doamnă, la care făceați dumneavoastră referire, care este directorul pentru partea de cercetare, de directorul pentru situații de urgență – cel care a făcut referința la Suedia - și de directorul general. Cred că este o problemă legată de strategia de comunicare a organizației, care probabil trebuie regândită. Pentru că, dacă noi avem anumite opinii persoanele, când dăm declarații în numele OMS trebuie să fim siguri că acele opinii nu vin în contradicție cu poziția organizației”, a declarat la Digi 24 Alexandru Rafila.

"Al doilea element – lumea fie uită, fie nu vrea să-l accepte – și care cred că este cel mai important este cunoașterea. Cunoașterea legată de această boală a evoluat foarte mult. Opiniile de acum trei luni sunt cu totul diferite față de cele din acest moment, nu puteau rămâne încremenite în cunoașterea de acum trei luni. Lucrurile astea se întâmplă în fiecare zi”, a adăugat reprezentantul Rafila.