În SUA, 21 de state au raportat o creștere a numărului de cazuri de infecții cu Covid-19, însă este prea devreme pentru a face o legătură între această evoluție și recentele proteste declanșate de moartea lui George Floyd, relatează Reuters.

Coronavirus SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Arizona, Utah și New Mexico au anunțat o creștere cu 40% sau chiar mai mare a numărului de îmbolnăviri înregistrate în ultima săptămână, potrivit unei analize Reuters.

Unele dintre aceste noi cazuri se datorează unei mai bune testări a populației, însă în multe situații este vorba despre eliminarea unor restricții, cum ar fi cele legate de adunările publice, au precizat oficiali din domeniul sănătății.

Experții citați mai spun că, pe de altă parte, o serie de cazuri sunt transmise de oameni care nu respectă recomandările privind distanțarea socială.

Aceștia mai precizează că este prea devreme pentru a spune dacă această tendință de creștere a numărului de îmbolnăviri este cauzată de masivele proteste izbucnite după 25 mai, când a murit bărbatul de culoare George Floyd, aflat în custodia poliției.

La nivel național, în prima săptămână a lunii iunie, SUA au anunțat o creștere cu 3% a cazurilor, aceasta fiind prima creștere după cinci săptămâni de scădere, potrivit unei analize a datelor de pe platforma Covid Tracking Project, citată de Reuters.