Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seară, la TVR1, că se pot deschide și anumite grădinițe de stat dacă autoritățile locale care le gestionează consideră că este necesar și lipsit de pericol.

Nelu TataruFoto: Agerpres

”Având în vedere că pe 12 se termină școala, am gândit atunci că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor și a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale își asumă, o grădiniță publică poate rămâne deschisă ca să îi preia pe ceilalți copiii, dar și afther-school-urile”, a declarat ministrul.

"Putem controla în același timp și repercusiunile sau riscurile care pot apărea odată cu măsurile de relaxare - este strict tehnic și pur medical. Avem o stare de alertă, că o avem declarată sau nu, suntem într-o stare de alertă prin focarele pe care le avem în acest moment. Suntem într-o stare de alertă prin cazurile noi care apar de la o zi la alta", a subliniat ministrul.

"Urmărim ca, odată cu 1 iulie, să dăm și alt set de măsuri de relaxare", a arătat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că vor urma după 15 iunie noi măsuri de relaxare, între care redeschiderea mall-urilor, fără restaurante și locuri de joacă, și a after-school-urilor, creșelor și grădinițelor private.