Raed Arafat, șeful DSU, a declarat marți seară, la Antena 3, că slujbele nu se vor putea ține în interiorul bisericilor sau al locașelor de cult ”la fel ca înainte de pandemie”, iar acest lucru se va face ”probabil într-o etapă următoare”.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Întrebat dacă 20 de persoane pot asista la slujbe în interiorul bisericilor, Arafat a spus că nu știe sigur și că urmează să se mai discute.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că sunt foarte multe măsuri care au fost discutate, dar se așteapta situația epidemiologică de la 15 iunie, dar avertizeaza că și atunci când serviciile religioase vor fi reluate, ele se vor face tot respectând distanțarea fizica și purtarea măștii.

Președintele Iohannis a anunțat marți o parte dintre măsurile de relaxare care vor fi în vigoare după 15 iunie. ”Vor fi posibile evenimente private - atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.”, a declarat președintele.