Guvernul japonez investighează răspândirea coronavirusului în cluburile de noapte din Capitală, Tokyo, care, sâmbăta trecută, a depășit zece infecții pentru a șasea zi consecutivă, potrivit 20Minutos, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acest lucru este realizat de ministrul responsabil de gestionarea crizei, Yasutoshi Nishimura, și de guvernatorul Tokyo, Yuriko Koiko, având în vedere pericolul pe care l-ar reprezenta un al doilea val de contagiere pentru capitala Japoniei.

Sâmbătă, potrivit cifrelor guvernului metropolitan din Tokyo, au fost confirmate alte 26 de cazuri în oraș, vreo 12 dintre ele în zonele vieții de noapte, potrivit d-lui Nishimura, ministrul Revitalizării economice.

Trebuie amintit că guvernul japonez a ridicat starea de urgență la sfârșitul lunii mai, pentru a-și revitaliza economia în fața crizei provocate de amânarea Jocurilor Olimpice programate pentru această vară.

Aceste cazuri reprezintă o problemă suplimentară, deoarece guvernul nu a identificat încă vectorul contaminărilor.

Astfel, Nishimura și Koiko vor participa la o reuniune extraordinară cu specialiștii în sănătate pentru a opri o dată pentru totdeauna răspândirea virusului, nu numai în zona vieţii de noapte din capitală, ci și în rândul tinerilor, după cum a informat postul public de televiziune NHK.