​Ministerul sănătății din Brazilia a publicat două seturi diferite de date cu privire la numărul de infecții și decese înregistrate în țară în ultimele 24 de ore pe fondul controversei privind raportarea informațiilor legate de COVID-19, relatează AFP.

Gropi comune in BraziliaFoto: Michael Dantas/AFP/ Profimedia

Primul raport, trimis de către minister via Whatsapp și însoțit de o captură de ecran cu un grafic al cifrelor indica 1.382 de noi decese înregistrare, bilanțul total al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus ajungând la 37.312 în Brazilia. Numărul de noi infecții s-ar ridica la 12.581.

Însă o a doua raportare zilnică, publicată pe site-ul ministerului două ore mai târziu, arată doar 525 de noi decese însă un număr al infecțiilor mai ridicat (18.912). Potrivit acestui raport numărul deceselor s-ar situa la 36.455 iar bilanțul total al infecțiilor ar fi ajuns la 691.758 de cazuri confirmate.

Ministerul nu a dat curs solicitării AFP de a răspunde care dintre cele două seturi de date este corect.

Țara din America de Sud cu o populație de 210 milioane de locuitori este a doua cea mai afectată de pandemie la nivel mondial ca număr al infecțiilor și a treia ca decese înregistrate.

Citește și: