La trei săptămâni după ce Israelul a redeschis toate şcolile din ţară, tot mai multe instituţii de învăţământ se închid din nou pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus în rândul elevilor şi a profesorilor, relatează dpa citată de Agerpres.

Steag IsraelFoto: Flickr/ Ted Eytan

Cu 330 de elevi şi profesori testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, 106 şcoli nu s-au redeschis duminică, începutul săptămânii de lucru în Israel, a declarat într-un comunicat Ministerul Educaţiei.

Peste 16.000 de elevi şi profesori se află în carantină acasă. De asemenea, patru parlamentari israelieni au fost nevoiţi să intre în carantină după ce au intrat în contact cu un parlamentar arab care a fost testat pozitiv săptămâna trecută. Israelul a impus rapid măsuri de izolare la jumătatea lunii martie, însă a ridicat rapid restricţiile.

Şcolile s-au redeschis pe 17 mai, urmate de hoteluri, piscine şi restaurante 10 zile mai târziu.

Sâmbătă, plajele din Israel erau pline, multe persoane ignorând regulile obligatorii impuse de Ministerul Sănătăţii de a purta mască.

Până duminică, în total 17.783 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Israel, dintre care 15.064 s-au însănătoşit. Doar 29 de pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 23 sunt conectaţi la aparate de ventilare. Ministerul Sănătăţii din Israel a afirmat că 297 de persoane au murit din cauza coronavirusului.