Zece polițiști de la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar alți 10 se află în izolare acasă. Primul caz pozitiv a fost înregistrat în 26 mai, anunță Poliția Capitalei citată de Mediafax.

Coronavirus in RomaniaFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

La Serviciul Furturi Auto din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București 10 polițiști au fost testați pozitiv, iar alți 10 se află în izolare la domiciliu. Primul caz pozitiv a fost înregistrat în 26 mai, iar în urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu polițiștii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv, transmite Poliția Capitalei.

A doua zi, au fost diagnosticați pozitiv alți doi polițiști.

„Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 și respectiv 5, alți doi polițiști au fost confirmați pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice și până în prezent întreg spațiul unde își desfășoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuție relocarea temporară a subunității , pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc”, anunță sursa citată.

Conform acesteia, întreg personalul este, în continuare, monitorizat, starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul sa fie testat.

În toate situațiile, cazurile au fost raportate în regim de urgență, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări. Sindicatul Europol a acuzat vineri că după prima infectare cu noul coronavirus a unui polițist de la Serviciul Furturi Auto s-a mușamalizat situația și nimeni nu vorbește despre numărul de infectați din familiile polițiștilor.