O decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi cu 3-4 zile înainte de 15 iunie şi se va fundamenta pe evaluarea medicilor, afirmă premierul Ludovic Orban.

mallFoto: sibiu100%

Orban a vorbit din nou vineri, într-o conferință de presă, despre planul autorităților de relaxare a măsurilor în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialiști și în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip de activitate.

"Sigur că este posibil şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie. Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerul Sănătăţii", a declarat Orban, întrebat dacă mall-urile vor fi redeschise din 15 iunie.

În ultimele 24 de ore au fost raporate 196 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în scădere față de ziua precentă care a marcat cel mai mare număr de noi cazuri (238) din ultimele trei săptămâni. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 14.145 de români.

CITEȘTE ȘI:Orban: Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 poate să conducă la noi măsuri de restricţii