Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a numit miercuri un general de armată în funcţia de ministru al sănătăţii, după ce doi miniştri precedenţi au demisionat din cauza modului în care acesta a gestionat creşterea contaminărilor cu Covid-19 în ţară, au informat mass-media locale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eduardo Pazuello, noul ministru, fusese deja numit ministru interimar al sănătăţii după ce Nelson Teich a demisionat în urmă cu peste două săptămâni, notează Agerpres citând agenția germană DPA.

Bolsonaro a spus că aşteaptă ca generalul - care nu avea până atunci experienţă în domeniul sănătăţii - „să stea mult” în noua funcţie. „El este un bun manager şi va exista o bună echipă de medici care va lucra în subordinea lui”, a transmis portalul UOL cuvintele preşedintelui brazilian.

În perioada în care Pazuello a fost ministru interimar al sănătăţii, guvernul a recomandat utilizarea de medicamente anti-malarie pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19, în pofida faptului că Teich a atenţionat asupra efectelor lor secundare.

Posturile-cheie din cabinetul lui Bolsonaro sunt ocupate tot mai frecvent de oameni cu formaţie militară.

Brazilia a înregistrat marţi un număr record de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus: 1.262 de decese, care au majorat numărul total de morţi cauzate de Covid-19 în această ţară la 31.199.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat aproape 29.000 de noi contaminări, numărul total de cazuri ajungând la 555.383.

După SUA, Brazilia este ţara care a înregistrat oficial cel mai mare număr de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus.