Din 15 iunie, în Bulgaria nu va mai fi obligatoriu portul măştii de protecţie ca măsură împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri premierul Boiko Borisov, potrivit Agerpres, care citează agenția DPA. Conform noilor reguli, vor înceta toate restricţiile legate de epidemie şi vor rămâne în vigoare doar măsurile sociale.

BulgariaFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Starea de urgenţă din cauza epidemiei de Covid-19, declarată în 13 martie, a încetat în Bulgaria după mai puţin de două luni, fiind înlocuită de o „situaţie epidemică excepţională” timp de o lună, interval care se încheie în 14 iunie. De la 1 mai, măştile au rămas obligatorii doar în spaţiile publice închise, cum ar fi magazinele, bisericile, instituţiile şi mijloacele de transport public.

Bulgaria a fost mai puţin afectată de epidemie decât statele vest-europene şi a permis intrarea celor sosiţi din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene, fără perioadă de carantină, începând de la 1 iunie. S-au redeschis restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, sălile de sport şi mallurile, cu măsuri stricte de igienă şi distanţare.

Din 12 iunie, se reiau şi campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie, cu prezenţa suporterilor în tribune, de asemenea permisă cu condiţia respectării igienei şi a distanţării.