Guvernul olandez intenționează să sacrifice nurcile de la fermele unde animalele au fost infectate cu coronavirusul, a anunțat RTL citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O sursă din cadrul guvernului olandez a confirmat informația dar a spus că nu poate oferi mai multe detalii până când proiectul nu va fi trimis în parlament.

RTL a anunțat că mii de nurci crescute pentru blană vor fi sacrificate, coronavirusul fiind depistat la opt ferme din Olanda până în prezent.

Ministerul agriculturii olandez a raportat luna trecută situații în care se crede că a avut loc transmiterea coronavirusului la om, singurele cazuri cunoscute de transmisie de la animal la om de la izbucnirea pandemiei în China anul trecut.

Transmisia de la oameni la pisici a fost însă raportată în mai multe țări.

Focarele de la fermele de nurci au fost depistate pentru prima oară în luna aprilie când crescătorii au observat că unele din animale au dificultăți respiratorii, determinând o investigație mai amplă.

În 28 mai, ministrul Agriculturii olandez Carola Schouten a declarat că decizia de sacrificare a nurcilor de la fermele infectate va depinde de o analiză privind posibilitatea ca acestea să constituie o sursă de infecție de durată pentru oameni sau animale.

O lege privind interzicerea creșterii nurcilor a fost adoptată în Olanda în 2013 iar ultimele 120 de ferme deschise urmează să își sisteze activitatea până în 2023.

Citește și: