Autoritățile din domeniul sănătății elene vor efectua teste pe bază de anticorpi pe 16 insule săptămâna viitoare, a declarat marți șeful Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY) Panagiotis Arkoumaneas, pentru postul de radio Praktoreio FM, scrie Kahimerini.gr. Insulele grecești sunt esențiale în reluarea fără probleme a sezonului turistic, a mai spus Arkoumaneas, iar testele vor ajuta la stabilirea nevoilor de infrastructură sanitară ale insulelor înainte de redeschiderea turiștilor din 15 iunie. Până acum, laboratoarele mobile de sănătate au colectat probe de pe insulele Milos, Sifnos, Folegandros și Kimolos, urmând să fie testat întregul complex insular Cyclades, care include destinații populare de vacanță, precum Mykonos și Santorini.

Straduta dintr-un orasel din ThassosFoto: Hotnews

Într-un anunț separat, Ministerul Sănătății a anunțat marți că testele vor fi făcute pentru prima dată pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății și angajații din sistemul național de sănătate până la sfârșitul lunii iunie.

Grecia a înregistrat 19 noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, dintre care 12 pasageri ai unui zbor din Qatar care a aterizat luni pe Aeroportul Internațional din Atena, a declarat marți Ministerul Sănătății. Numărul total de cazuri din țară a ajuns la 2.937, din care 55,3 la sută sunt bărbați. Nu au fost raportate noi decese, menținând numărul total de decese până la 179. Vârsta medie a pacienților care au murit este de 76 de ani. Numărul pacienților intubați la nivel național este de 11 (72,7% sunt bărbați).