Bilanțul oficial al deceselor provocate de Covid-19 în Marea Britanie a depășit 50.000, potrivit unor noi date făcute publice marți dimineață de către Oficiul Național de Statistică (ONS) din Regatul Unit, scrie The Guardian.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Cifrele făcute publice de către ONS în această dimineață arată că 44.401 de oameni au murit în Anglia și Țara Galilor până pe 22 mai (aceste cifre diferă de bilanțurile zilnice date de guvern, care includ doar decesele din spitale și aziluri unde persoana a fost testată pozitiv la coronavirus înainte de deces).

Aceste date vin după ce săptămâna trecută National Records of Scotland a raportat că 3.779 de decese au fost înregistrate până pe 24 martie.

Alte 716 decese au avut loc în Irlanda de Nord până pe 22 mai.

Cu toate acestea, Serviciul Național de Sănătate arată că 931 de decese au avut loc de atunci, un bilanț care include decese în spital, dar nu și cele din aziluri și alte centre similare.

Cifrele guvernului scoțian publicate astăzi arată că au fost 105 noi decese înregistrate după 24 mai.

Alte 78 de decese au avut loc în Țara Galilor de pe 23 mai, în timp ce alte 22 decese au fost raportate în Irlanda de Nord în aceeași perioadă.