Grecia a ridicat începând de luni restricțiile impuse hotelurilor, cinematografelor în aer liber și piscinelor, în contextul în care țara se pregătește de sezonul de turism care va fi deschis oficial peste două săptămâni, relatează Ekathimerini. Tot de luni elevii claselor primare se întorc și ei la cursuri.

GreciaFoto: HotNews / C.P.

Măsurile extrem de stricte luate la timp de autoritățile elene au făcut ca această țară să treacă relativ ușor peste pandemia de coronavirus, cu doar 2.917 cazuri de infecții și 175 de decese înregistrate, potrivit ministerului sănătății.

Zborurile internaționale, cu respectarea procedurilor de termoscanare vor fi reluate în Atena și Salonic la 15 iunie și la 1 iulie pentru restul țării. Pasagerii vor fi suspuși unor proceduri de siguranță convenite de autoritatea europeană pentru aviație, cei care vin din țările cu un număr mic de infecții fiind supuși testărilor prin sondaj.

Hotelurile au putut să își deschidă porțile de luni, însă unele încă așteaptă începerea sezonului.

Tot de luni s-au redeschis agențiile de dating, serviciile pentru organizarea de nunți și saloanele de tatuaj.

Potrivit sursei citate, primele raze de speranță au început deja să apară, pe măsură ce telefoanele de la recepția hotelurilor au început să sune, în timp ce site-urile de specialitate din Germania au înregistrat o creștere a numărului de vizitatori, chiar dacă utilizatorii sunt deocamdată în faza de tatonare și căutare a informațiilor legate de un posibil sejur în Grecia.

Unele dintre cele mai mari lanțuri hoteliere susțin însă că au suficiente locuri rezervate datând dinaintea izbucnirii epidemiei de coronavirus, respectiv 15 martie. În jur de 50% dintre locuri ar fi astfel ocupate. Alți hotelieri spun că au primit deja cereri de rezervare însă abia pentru luna octombrie. Astfel, se speră că sezonul ar putea fi extins până în noiembrie pentru a compensa pierderile mari înregistrate în lunile de carantină.