Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv, duminică, la testul efectuat pentru noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

PenitenciarFoto: Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanta

„Astăzi (duminică n.r.) (...) un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta îşi exercita atribuţiile de serviciu în cadrul sectorului medical şi a purtat, în permanenţă, echipament de protecţie. Administraţia locului de deţinere aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu şi măsurile de prevenţie implementate la nivelul întregului sistem penitenciar”, se arată în comunicatul ANP, citat de Agerpres.

ANP a adăugat că, în prezent, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de direcţiile de sănătate publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Anterior, alţi patru angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus, dintre care unul pe 17 aprilie, altul pe 22 aprilie, iar ceilalţi doi pe 24 aprilie.