Austria renunţă de la 15 iunie la obligativitatea purtării măştilor de protecţie în şcoli, magazine şi locuri turistice, dat fiind că numărul cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 650, a anunţat vineri executivul de la Viena, transmite DPA, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Austria s-a numărat printre primele state europene care au impus obligativitatea purtării măştilor, la începutul lunii aprilie, pentru a preveni transmiterea infecţiei cu noul coronavirus.

De la mijlocul lunii viitoare nu se va renunţa însă total la măşti, care vor trebui purtate în continuare în transportul public, de către frizeri şi ospătari, precum şi în spaţiile publice unde este imposibil să fie păstrată o distanţă minimă de 1 metru.

'Ne putem da jos măştile pas cu pas', a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă la Viena, anunţând o nouă fază cu 'mai puţine reguli şi mai multă responsabilitate individuală.' 'Ne aflăm pe drumul bun', atât timp cât numărul zilnic de noi infectări s-a menţinut sub 50 în ultimele săptămâni, a mai spus Kurz.

Renunţarea parţială la obligativitatea măştilor este una din măsurile prin care Austria încearcă să revină la o viaţă normală. Hotelurile şi sălile de fitness se pot redeschide de vineri, după ce o decizie similară a fost luată deja pentru magazine, restaurante şi şcoli.