Norvegienii care se deplasează în celelalte ţări nordice din motive profesionale sau lucrătorii străini provenind din aceste state nu vor mai trebui să stea în carantină, măsura intrând în vigoare la 1 iunie, a anunţat joi guvernul norvegian, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru a încetini răspândirea COVID-19, autorităţile de la Oslo le-au impus norvegienilor ce revin în ţară şi străinilor care trec frontiera în Norvegia să intre în carantină pentru zece zile.

Însă începând de luni, persoanele care se deplasează în scop profesional în toate ţările nordice vor fi exceptate de la această obligaţie.

''Lucrătorii trec în mod obişnuit frontierele. Este un pas către o viaţă cotidiană mai normală'', a declarat ministrul norvegian al comerţului, Iselin Nybo.

Până în prezent, făceau obiectul unei excepţii doar deplasările cu caracter profesional între Norvegia şi Suedia şi cele între Norvegia şi Finlanda.

Pe de altă parte, persoanele care au fost în contact direct cu cazuri confirmate cu COVID-19 nu vor mai fi supuse unei carantine. Ele vor trebui să fie testate de două ori, la trei zile şi la şapte zile după contact.