90% dintre suporterii brazilieni se opun reluării fotbalului în această ţară grav afectată de pandemia de coronavirus, arată un studiu realizat de Universitatea Federală din Parana (sud), informează EFE, ce aminteşte că 3.000 de fani au participat la un sondaj telefonic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fanii se opun reluării competiţiilor chiar şi în cazul în care meciurile ar avea loc cu porţile închise. 36% dintre suporterii chestionaţi cer garanţii, cum ar fi adoptarea unor noi protocoale sanitare.

26% consideră că doar un vaccin împotriva Covid-19 ar face posibilă desfăşurarea fotbalului în condiţii normale.

Asociaţii ale suporterilor s-au arătat foarte active, împreună cu diferiţi fotbalişti, participând la campanii de solidaritate pentru a ajuta persoanele cele mai afectate de închiderea comerţului şi a altor activităţi.

Fanii unei echipe mai mici, Agua Santa de Diadema, se ocupă de confecţionarea măştilor. Între timp, unele cluburi au reluat timid antrenamentele.

Deşi preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, susţine explicit reluarea competiţiilor, nu există un semnal clar pentru reluarea fotbalului, ce a fost suspendat când se disputau turneele regionale de la începutul sezonului.

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a recomandat ca la sfârşitul lui iunie să înceapă campionatul, al cărui start era prevăzut pentru luna mai. Nu există însă un plan detaliat despre reluarea fotbalului şi prezenţa publicului. Oraşe precum capitala Brasilia, care nu are echipe în prima divizie, s-au oferit să găzduiască diverse meciuri pe teren neutru, pentru a scurta calendarul competiţional şi a simplifica problemele de logistică.

(Sursa: Agerpres)