Focarul de coronavirus de la fabrica de înghețată din Sebeș, județul Alba, se extinde. Numărul infectaților s-a dublat și a depășit 80, din care 55 de angajați, scrie Mediafax.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că ancheta epidemiologică este în desfășurare, fiind făcute până acum aproape 1.000 de teste.

Ancheta epidemiologică a vizat persoane din șapte localități ale județului Alba, în încercarea de a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu angajații confirmați pozitiv și pentru a preveni răspândirea bolii.

Până acum, au fost confirmați pozitiv 55 de angajați ai fabricii de înghețată din Sebeș dintr-un total de peste 350, la care se adaugă aproximativ 30 de contacți ai acestora.

"Agentul economic nu funcționează, va funcționa în regim de avarie, cu personal redus de 3 ori față de numărul normal”, a spus Sinea.

Focarul de COVID -19 a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute, iar presa locală a scris că este vorba despre fabrica de înghețată Alpin 57 Lux din Sebeș.

Direcția de Sănătate Publică a transmis atunci că fabrica a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

"Totodată, specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. Rugăm populația să evite panica, specialiștii iau ca de fiecare dată măsuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice", spunea sursa citată.