Brazilia a depăşit miercuri pragul de 25.000 de morţi din cauza coronavirusului, după o creştere de 1.086 de decese în 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de AFP, scrie Agerpres.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Cea mai afectată ţară din America Latină, Brazilia cunoaşte în prezent o accelerare netă a curbei sale, cu un total de 25.598 de morţi şi 411.821 de cazuri de contaminare confirmate, cifre departe de realitate, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Este pentru a cincea oară când această ţară cu peste 210 milioane de locuitori depăşeşte 1.000 de decese zilnic de la accelerarea acestei pandemii, săptămâna trecută, cu un record de 1.188 de decese la 21 mai.

Statul Sao Paulo, cel mai prosper şi mai populat din Brazilia, rămâne în continuare principalul focar, cu 6.712 morţi şi 89.483 de persoane contaminate, în faţa Rio de Janeiro, care deplânge 4.605 decese şi 42.398 de cazuri confirmate.

În aceste două state, serviciile de terapie intensivă din spitale sunt aproape de nivelul maxim, la fel ca în mai multe regiuni din nord şi nord-est.

Statul Ceara (nord-est), de exemplu, este al treilea cel mai afectat, cu 2.671 de decese.

Situaţia rămâne tragică în Amazonas (nord), unde trăiesc numeroase populaţii indigene, cu 1.891 de morţi.

În pofida creşterii constante a deceselor, preşedintele de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro îndeamnă frecvent la reluarea activităţilor economice în numele păstrării locurilor de muncă, criticând aspru măsurile de izolare luate de guvernatorii statelor.