Președintele Klaus Iohannis spune că va fi posibilă "ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții" dacă românii vor rămâne "vigilenți și responsabili".

Coronavirus RomaniaFoto: - / Xinhua News / Profimedia

"Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili, dacă purtăm măști, păstrăm igiena și menținem distanța, vom scădea foarte mult numărul de îmbolnăviri, deci vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții", a afirmat Iohannis, miercuri, la Cotroceni.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut miercuri la 18.594, după raportarea a 165 de cazuri noi. Bilanțul zilnic al îmbolnăvirilor se menține, pentru a doua zi, sub pragul de 200. De la debutul epidemiei, s-au vindecat 12.162 de persoane.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, la B1 TV, că România se află pe o pantă descendentă în ceea ce privește evoluția infecțiilor cu coronavirus, iar la finalul acestei săptămâni autoritățile vor anunța cum au decurs primele două săptămâni de relaxare a restricțiilor și ce alte măsuri vor fi adoptate de la 1 iunie, a declarat marți seară la B1 TV ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

El a subliniat că deocamdată precauția trebuie să fie cuvântul de ordine, iar dacă toate regulile vor fi respectate în perioada următoare, e posibil ca de la începutul lunii august românii să revină la o viață cvasi-normală.

Printre noile măsuri de relaxare care vor fi introduse de la începutul lunii iunie, ministrul Sănătății a menționat redeschiderea teraselor.