Numărul cazurilor de coronavirus a crescut miercuri la 18.594, după raportarea a 165 de cazuri noi. Bilanțul zilnic al îmbolnăvirilor se menține, pentru a doua zi, sub pragul de 200. De la debutul epidemiei, s-au vindecat 12.162 de persoane.

Coronavirus in RomaniaFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Până astăzi, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, au decedat 1.219 persoane diagnosticate cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov.

La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.935 de persoane. Alte 82.655 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 397.563 de teste.

181 de amenzi în ultimele 24 de ore

Pentru încălcarea prevederilor Legii privind starea de alertă, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 181 de amenzi în valoare de 142.400 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, marți au fost constatate două infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Tot marți, 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În raportarea transmisă miercuri de Grupul de Comunicare Strategică nu se mai regăsesc informațiile privind situația cetățenilor români din străinătate infectați cu coronavirus.