Ministrul Tranziției Ecologice invită cetăţenii să renunţe la vacanțele în Spania din cauza "contradicțiilor" guvernului, scrie publicația spaniolă El Periodico, citată de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Franța confirmă carantina pentru călătorii spanioli ca o măsură reciprocă celei anunțate de Palatul Moncloa. Creșterea temperaturilor anunţă sosirea verii. Sinonimă în Spania cu turism și venituri. Cu toate acestea, criza coronavirusului a pus sub semnul întrebării sezonul turistic. În ciuda faptului că de la guvern se insistă că din iulie va fi posibilă relansarea ofertei pe piețele internaționale, unele țări nu privesc cu ochi buni călătoriile în Spania. Acest lucru a fost exprimat clar de ministrul francez pentru Tranziție Ecologică și Incluziune, Elisabeth Borne, care şi-a sfătuit compatrioții să nu îşi planifice vacanțe pe teritoriul spaniol.

"Nu le pot recomanda francezilor să își rezerve acum o vacanță în Spania. Aceasta a ales să își deschidă granițele, dar, în același timp, a stabilit reguli privind persoanele care sosesc cu avionul. Este contradictoriu", a acuzat ministrul, referindu-se la măsurile anunțate de guvernul spaniol în urmă cu câteva săptămâni pentru a stabili o carantină pentru oamenii care vin în Spania din străinătate.

Ministrul a vrut să meargă mai departe și a insistat că executivul lui Emmanuel Macron le propune cetățenilor francezi să profite de această vară pentru a face turism național. "Le-am spus foarte clar francezilor că, în prezent, trebuie să ne organizăm vacanța în Franța. Nu le recomand francezilor să îşi planifice vacanțe în străinătate", a spus el.

Cu toate acestea, președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat sâmbăta trecută că, din iulie, când se va atinge "noua normalitate", turismul internațional va fi reactivat. În plus, al patrulea vicepreședinte al executivului și ministru al Tranziției Ecologice, Teresa Ribera, a anunțat, vineri, că vor fi create "coridoare sigure" cu țările în care pandemia este controlată.

În ceea ce privește măsura de carantină de 14 zile pentru vizitatori, de la Palatul Moncloa se subliniază că aceasta va fi în vigoare cât timp deplasările în Spania sunt interzise. Potrivit estimării Guvernului, acest lucru s-ar putea încheia odată cu faza 3 a relaxării, prevăzută pentru 22 iunie în cea mai mare parte a teritoriului.

În ciuda anunțului lui Sánchez și a intențiilor executivului, cabinetul lui Macron a confirmat, sâmbătă, că va menține carantina voluntară de 14 zile pentru orice persoană care vine din Spania, care este considerată la fel de bine ca și pentru orice țară din afara UE ca o măsură a "reciprocității".