Asociația Voci pentru Democrație și Justiție (VeDem Just) a trimis către Republica Moldova un transport cu 35.000 viziere, acestea urmând a fi donate cadrelor medicale de peste Prut.

Viziere produse la ClujFoto: vedemjust.ro

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul asociației, „în perioada 18-22 mai 2020 au fost produse în centrul clujean coordonat de judecătorul Cristi Danileț, membru fondator al asociației VeDem Just, un număr de 90.000 de viziere”.

„Au fost implicate în activitate 20 de persoane, majoritatea voluntari din mișcarea civică „Vă ajutăm din Cluj!”. În cursul zilei de vineri au fost expediate către Societatea Studenților la Medicină din România 20.000 de viziere și acestea vor fi distribuite spitalelor din zonă. Azi, 25.05.2020, asociația VeDem Just a expediat către Asociația Companiilor de Creație din Moldova un număr de 35.000 de viziere destinate cadrelor medicale de peste Prut implicate în lupta împotriva Covid-19”, se arată în comunicat.

Producția de la Cluj se va relua în perioada 2-5 iunie 2020. Toate vizierele se distribuie gratuit, iar asamblarea se face de către beneficiar pe baza unui ghid furnizat odată cu produsul.

Asociația VeDem Just face parte din mișcarea națională viziere.ro, care și-a propus dotarea cu scuturi faciale a personalului medical din prima linie implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19. Citește mai multe pe site-ul asociației