Guvernul spaniol a revizuit luni în scădere bilanțul pandemiei de coronavirus în țară, una dintre cele mai afectate din lume, reducându-l la 26.834 de morți, adică cu 1.918 mai puțini decât în urmă cu o zi, informează AFP.

MediciFoto: Jesus Merida/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un nou sistem de urmărire a cazurilor „permite înlăturarea dublurilor, confirmarea datelor legate de coronavirus și eliminarea deceselor care au fost raportate în mod eronat”, a explicat directorul Centrului de alertă sanitară din cadrul Ministerului Sănătății, Fernando Simon.

Duminică, Spania a dat publicității un bilanț de 28.752 de morți.

„O variaţie de peste 1.900 e mare, încercăm să verificăm dacă este corectă, dar acestea sunt cifrele de care dispunem în prezent”, a mai spus oficialul spaniol.

Ministerul, care se bazează pe datele comunicate de regiuni, a revizuit în scădere şi numărul de cazuri confirmate: 235.400 luni, faţă de 235.772 raportate duminică.

„Suntem mulţumiţi de calitatea crescândă a informaţiilor care ne permit să luăm decizii”, a dat asigurări dr. Fernando Simon.

„Este ceva care se întâmplă în toate epidemiile. Când evoluţia epidemiei ne lasă puţin timp, trebuie să rectificăm cifrele şi în unele cazuri să le reducem”, a mai explicat el.