Patru angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, care lucrează la un centru cu 36 de copii cu vârste între trei luni și 18 ani, sunt infectați cu noul coronavirus.

Copil cu masca de protectieFoto: pixabay.com

Prima angajată a DGASPC Gorj, confirmată pozitiv, sâmbătă, cu noul coronavirus, este internată în spitalul suport pentru COVID-19, din orașul Târgu-Cărbunești, potrivit Mediafax. Luni, alți trei colegi ai acesteia au fost confirmați pozitiv. Aceștia sunt asimptomatici.

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23 mai 2020, a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive. La aceeași dată au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice", a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Mai mulți colegi ai infirmierei sunt izolați la locul de muncă, alături de cei 36 de copii. În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit.

Tot în județul Gorj, DSP a închis vineri un șantier din comuna Turcinești, după confirmarea a 14 cazuri de COVID-19 la muncitori.