​Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, şi-a prezentat în mod public scuzele duminică, după ce a fost prins de poliţie alături de soţia sa, Doris Schmidauer, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei după ora de închidere, nerespectând restricţiile impuse de autorităţi împotriva răspândirii noului coronavirus, transmite DPA, citată de Agerpres.

Presedintele Austriei Alexander Van der BellenFoto: Wikipedia

Van der Bellen a confirmat cele întâmplate pentru cotidianul Kronen Zeitung şi şi-a prezentat scuzele, explicând că purta o conversaţie cu soţia sa şi nu a băgat de seamă când a trecut timpul.

Poliţia a confirmat, de asemenea, că preşedintele Austriei a fost văzut în restaurant. Acesta consuma încă băuturi alcoolice împreună cu soţia sa, la o masă, atunci când poliţia a pătruns în local pentru o verificare de rutină. Restaurantul era oficial închis în momentul controlului poliţiei.

În Austria, barurile şi restaurantele pot ţine deschis doar până la ora 23:00. În caz contrar, patronii localurilor riscă amenzi drastice, de până la 30.000 de euro, conform unor legi noi legate de pandemia cu noul coronavirus.

"Îmi pare într-adevăr foarte rău. A fost o greşeală", a declarat preşedintele Van der Bellen pentru publicaţia Kronen Zeitung.