De luni, Primăria Capitalei va începe un proiect de testare a anticorpilor pentru 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus, a anunțat duminică Gabriela Firea. Testele vor fi făcute pe Arena Naţională.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

Firea a spus, într-o conferință de presă la sediul PSD, că de luni Primăria Capitalei va începe proiectul de testare a anticorpilor, pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus.

"Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de sector în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene", a afirmat Firea.

Testele vor fi făcute pe Arena Naţională, Firea susținând că vor fi respectate "toate reglementările internaţionale în acest domeniu".

"La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie", a mai spus Firea.

Aceasta este a doua etapă de testare gratuită în masă începută de Primăria Capitalei.