Alți aproape 280 de români blocați în străinătate din cauza măsurilor luate în contextul pandemiei, între care se numără muncitori zilieri, studenți Erasmus sau medici rezidenți, au fost aduși în țară din Franța, Marea Britanie și Irlanda de Nord, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, sâmbătă seară a fost facilitată revenirea în țară a 140 de români care se aflau în Franța și a altor 137 de cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Printre cetățenii români repatriați din Franța se regăsesc studenți Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turiști aflați în tranzit din Statele Unite ale Americii și medici rezidenți care și-au desfășurat stagiul în acest stat.

Cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt studenți, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey.

De asemenea, au revenit în România patru cetățeni străini rezidenți, respectiv doi cetățeni francezi, un cetățean canadian, membru de familie al unui cetățean român, și un cetățean britanic.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale Tarom, pe rutele București-Paris-București și București-Londra-București.

De asemenea, prin intermediul cursei aeriene pe ruta București – Paris a fost facilitată repatrierea a 76 cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.