Numărul deceselor din cauza coronavirus a crescut cu 282 în Marea Britanie, potrivit raportărilor de sâmbătă, şi ajunge la 36.675 de morţi, potrivit Reuters. Printre persoanele decedate se numără şi un copil de 12 ani.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Copilul mai avea şi alte probleme de sănătate.

Marea Britanie a înregistrat peste 254.000 de îmbolnăviri cu COVID-19, până în prezent şi au fost testate peste 3,34 milioane de persoane.

Marea Britanie va introduce carantina obligatorie pentru călătorii veniți din afara țării începând cu 8 iunie, o măsură despre care companiile aeriene au avertizat că va devasta industria, a anunțat vineri ministrul de Interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters.

Toate sosirile internaționale, inclusiv ale cetățenilor britanici, vor fi supuse unei perioade de autoizolare obligatorie de 14 zile, perioadă în care călătorii veniți în Regatul Unit vor fi obligați să furnizeze informații cu privire la locația lor.

Măsura a fost criticată deopotrivă de mediul de afaceri și politicieni, însă ministrul de Interne Priti Patel a declarat într-o conferință de presă.