Deputatul Lucian Heiuş, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, și administratorul public al Devei, Adrian David, care s-au infectat cu coronavirus la o şedinţă a conducerii PNL, în luna martie, au donat sâmbătă plasmă pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID - 19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei trei au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Deva, a anunțat pe Facebook deputatul PNL Lucian Heiuș. Cei trei politicieni liberali s-au infectat cu noul coronavirus la jumătatea lunii martie, fiind trataţi şi vindecaţi de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Deva Hunedoara-Deva, dr. Victoria Hălmagi, a menţionat că instituţia, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP), a alcătuit o listă a potenţialilor donatori de sânge, inclusiv cadre medicale, de la care s-ar putea pregăti apoi plasma utilizată în tratamentul persoanelor grav bolnave de COVID-19.

"Avem o listă de donatori identificată cu ajutorul DSP Hunedoara. În general, oamenii răspund pozitiv la solicitarea noastră. Sunt deja 50-60 de persoane care au răspuns pozitiv", a afirmat dr. Hălmagi, citat de Agerpres.

Potențialii donatori de plasmă sunt selectați dintre pacienții care au fost internați pentru COVID-19, vindecați și externați.