Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a anunțat că, în urma depistării a șase cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale de la o unitate sanitară din județ, au fost aplicate amenzi de peste 50.000 de lei, iar o secție a fost închisă pentru dezinfecție și dezinsecție. Alba 24 scrie că este vorba despre spitalul din Sebeș, unde au fost confirmate cu coronavirus șase cadre medicale.

Potrivit DSP Alba, în urma controlului igienico-sanitar făcut de inspectori sâmbătă după depistarea a 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV-2, au fost aplicate patru amenzi:

  • o amendă pe persoană juridică în valoare de 30.000 lei
  • 2 amenzi persoană fizică (personal medical) în valoare de 10.000 lei fiecare
  • o amendă persoană fizică (personal medical) în valoare de 2.400 lei

Totodată, s-a interzis funcționarea Secției de interne – cardiologie – compartiment izolare pentru o perioadă de 48 de ore, pentru dezinfecție și dezinsecție și se va continua testarea tuturor pacienților aflați în spital și a cadrelor medicale.

Problemele constatate în urma controlului se referă la nerespectarea circuitelor funcționale pentru COVID-19, a spațiilor de echipare, dezechipare și decontaminare a personalului, colectare și depozitare necorespunzătoare a deșeurilor medicale, precum și nerespectarea procedurilor generale de curățenie și dezinfecție în unitatea sanitară.

Alba 24 scrie că este vorba despre spitalul din Sebeș, iar ancheta epidemiologică și testarea cadrelor medicale a început după ce a fost descoperit un pacient pozitiv COVID. Cadrele medicale confirmate ar fi asistente medicale.