Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că 6.200 de bucureşteni s-au înscris voluntari, începând de vineri după-amiază, pentru a fi testaţi pentru coronavirus cu aparate Real Time PCR teste, în cadrul testării în masă iniţiate de municipalitate.

Coronavirus Romania, prelevare probeFoto: Agerpres

Gabriela Firea a declarat sâmbătă la prânz la Digi 24 că până în acest moment au fost testați 6.200 de bucureşteni. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. Această etapă de testare se va încheia după ce se vor înscrie 11.000 de persoane.

"Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a susținut Firea, precizând că în etapa a doua vor fi incluși 10.500 de voluntari.

Patforma online testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit pentru noul coronavirus, a fost lansată vineri după-amiază de Primăria Capitalei. Bucureştenii vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

Conform Primăriei Capitalei, testarea va fi gratuită, iar municipalitatea va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.